اجزای صورت نقش تعیین کنندهای در زیبایی ظاهری ما دارند و ابروها در جهان آرایش و زیبایی، بیشتر از اجزای دیگر صورت تسلیم دست آرایشگرها شده اند و شکلهای مختلفی به خود گرفته اند. از طرفی دیگر، ابروها آسیبپذیرتر هم هستند و دلایل زیادی وجود دارد تا از فرم ابروهای خود راضی نباشیم و به آرایش دائمی یا نیمهدائمی ابروها نیاز پیدا کنیم. میکروپیگمنتیشن ابرو به عنوان یکی از مقبولترین و رایجترین روشهای آرایش دائمی ابرو، شما را از نیاز مکرر به آرایش ابروهایتان بینیاز میکند.
اگر فرم دلخواه ابروهای خود را در ذهن دارید اما روی صورت نه، اگر میخواهید در ۲۴ ساعت روز بینیاز از آرایش کردن ابروهای خود باشید، در این مطلب از آزاده فضیلی هر آنچه را درباره میکروپیگمنتیشن ابرو نیاز دارید، پیدا خواهید کرد.
میکروپیگمنتیشن ابرو چیست؟
میکروپیگمنتیشن در یک جمله به معنای قرار دادن پیگمنت بین لایههای درونی و بیرونی پوست است؛ انقلابی در جهان آرایش دائمی و نیمهدائمی ابرو که اغلب نقصها و مشکلات روشهای قدیمیتر را ندارد. در روش میکروپیگمنتیشن ابرو با یک دستگاه دیجیتال مخصوص در ابروهای شما بافتهایی ایجاد میکنند که ناشی از انتقال رنگدانههای لایه زیرین پوست به لایههای بالایی است.
فرم ابروها بعد از میکروپیگمنتیشن آنقدر طبیعی خواهد شد که اغلب ریزه کاریهای موی طبیعی ابرو در آن قابل مشاهده خواهد بود. همچنین آرایش ابروها به روش میکروپیگمنتیشن، نسبت به تتوی ابرو یا هاشور ابرو دوام قابل قبولی دارد. میکروپیگمنتیشن به عنوان روشی غیرتهاجمیتر طبعا عوارض خفیفتری هم دارد.
جالب است بدانید از روش میکروپیگمنتیشن برای آرایش دائمی یا نیمهدائمی اجزای دیگر صورت هم استفاده میشود و یکی از مهمترین تفاوت آن با سایر روشها استفاده از پیگمنتها به جای جوهرها است. پیگمنتها رنگهایی معدنی، ضدحساسیت، کاملا ملایم و طبیعی دارند.
مراحل انجام میکروپیگمنتیشن ابرو
میکروپیگمنتیشن ابرو باید به دست افراد آموزش دیده انجام شود و در طی عمل، حتما از دستکش استفاده کنند و نکات بهداشتی و ایمن بودن دستگاه رعایت شود. میکروپیگمنتیشن ابرو معمولا نیم ساعت طول خواهد کشید.
مرحله اول:
ابتدا از ابروهای شما عکس گرفته میشود و به شما توسط انجام دهنده میکروپیگمنتیشن ابرو، توضیحاتی داده میشود. این توضیحات شامل پیشنهاد فرم ابروی مناسب و توصیههایی برای قبل از انجام میکروپیگمنتیشن است.
شکل ایدهآل ابروهای شما بر اساس معیارهایی نظیر شکل چشمها، فاصله میان دو چشم و نسبت آنها با ابرو تعیین میشود. همچنین رنگ ابروهای شما بر اساس موی طبیعی خودتان انتخاب میشود.
مرحله دوم:
قبل از آرایش دائمی یا نیمهدائمی ابرو به روش میکروپیگمنتیشن ابرو، کرم بیحسی را روی ناحیه ابرو میمالند تا فرآیند عمل آسانتر باشد و شما دردی حس نکنید.
مرحله سوم:
از دستگاههای دیجیتال میکروپیگمنتیشن برای انتقال رنگدانهها به لایههای بیرونی پوست استفاده میشود. هر قدر این دستگاهها مدرنتر باشد، کیفیت میکروپیگمنتیشن ابرو بالاتر میرود. سوزنهای دستگاه باید کاملا تمیز و ضد عفونی شده باشند. یکی از نشانههای دستگاههای دیجیتال ایمن، پلمپ بودن انتهای کاتریج است. این پلمپ باعث میشود خون و لنف به بیرون کاتریج منتقل نشود و به دیواره قلم برخورد نکند.
مرحله چهارم:
حتما تقارن ابروها را بعد از آرایش دائمی و یا نیمهدائمی بررسی کنید تا در حین عمل تغییرات لازم انجام شود.
مرحله پنجم:
در این مرحله به شما مراحل بهبود و توصیههای مراقبتی توضیح داده میشود. بعد از انجام میکروپیگمنتیشن ابرو برای رفتن به منزل و ادامه فعالیتهای روزمره خود مشکلی ندارید.
مراقبتهای بعد از میکروپیگمنتیشن
مراقبتهای بعد از میکروپیگمنتیشن عبارتاند از:
- اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به خصوص در نواحی آسیب دیده و مورد درمان
- اجتناب از استفاده از لنزهای تماسی برای مدت چند روز اگر میکروپیگمنتیشن را در نواحی اطراف چشم، انجام دادهاید.
- اجتناب از شنا کردن تا چند هفته بعد از میکروپیگمنتیشن
- نکندن و جدا نکردن لایههای پوست که پوسته پوسته شده و جدا شدهاند
- اجتناب از استفاده از لوازم آرایشی در ناحیه مورد نظر تا مدت ۳ تا ۵ روز بعد از میکروپیگمنتیشن
- استفاده از وازلین یا ژل پترولیوم روی ناحیه آسیب دیده برای مدت ۳ تا پنج روز بعد از فرایند به منظور ایجاد سد محافظ در برابر عوامل بیرونی
تفاوت تاتو و میکروپیگمنتیشن ابرو
این دو روش زیبایی با هم تفاوتهایی دارند که عبارتاند از:
- در میکروپیگمنتیشن تارهایی مانند مو داخل ابرو با سوزن نازکی کشیده میشوند که خیلی پررنگ نیستند و رنگ طبیعی دارند؛ اما در تاتو یک کادر پررنگ دور ابرو کشیده میشود که کاملاً هم غیرطبیعی است.
- دستگاههای موردنیاز برای این دو روش باهم فرق دارند و دستگاههای میکروپیگمنتیشن، ایمنی بیشتری داشته و سلامت فرد را تضمین میکنند.
- میکروپیگمنتیشن درد و خونریزی کمتری دارد و ماندگارتر است.
- التهاب و زخم در روش میکروپیگمنتیشن بسیار کم است.
- کارتریج میکروپیگمنتیشن یکبار مصرف است و با سوزنهای استاندارد و تیز خود و حداقل تخریب بافت، کاشت رنگدانهها را انجام میدهد.
مزایای میکروپیگمنتیشن
استفاده از این روش آرایش دائم مزایایی دارد که عبارتاند از:
- عدم نیاز به صرف زمان زیاد برای آرایشکردن
- از بینرفتن آلرژی چشم به مواد آرایشی
- خداحافظی با ابروهای نازک یا نامتقارن
- خداحافظی با لبهای نازک و کم حجم
- حذف اسکار پوست
عوارض میکروپیگمنتیشن
اگر این کار توسط پزشک متخصص انجام شود و پزشک در کار خود همه دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کند، مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد؛ اما برخی از عوارض این روش آرایشی عبارتاند از:
- احساس درد و ناراحتی روی پوست است تا زمانی که جای زخم آن بهبود یابد؛
- پوست باید خیلی سریع به حالت طبیعی بازگردد، زیرا عوارض میکروپیگمنتیشن لب و ابرو مانند تورم یا قرمزی، خفیف است و اگر بهبود نیابد باید به دکتر بیماریهای پوست مراجعه کنید؛
- بروز آلرژی در مقابل لوازم آرایشی دائمی خیلی زیاد نیست؛ اما برای اطمینان پیش از انجام میکروپیگمنتیشن ، آزمایش حساسیت از شما گرفته میشود.
- سوزنهای میکروپیگمنتیشن در پوست فرو رفته و ممکن است باعث خونریزی و پخششدن رنگدانهها شوند؛
- ممکن است بعد از انجام پیگمنتیشن لب و پیگمنتیشن پوست، زخم ایجاد شود که معمولاً بهدلیل خطا هنگام انجام کار است؛
چه کسانی نباید میکروپیگمنتیشن انجام دهند؟
آرایش نیمه دائم معمولا برای عموم انجام می شود مگر در حالتهای خاص که توصیه می شود که انجام ندهند . معمولا توصیه میشود که زنان باردار و مادران شیرده، میکروپیگمنتیشن را تا پایان دوران بارداری و شیردهی به تاخیر بیاندازند. دیبایت و مشکلات قلبی و تزریق انسولین هم شرایط مناسبی برای انجام میکروپیگمنتیشن نیست. اگر جز این دسته از افراد هستید حتما باید با پزشک خود مشورت کنید و توصیه های لازم را برای انجام آن بگیرید . همچنینی کسانی که بعد از زخم گوشت اضافه می اورند و متعد کلوئید هستند باید قبل از انجام با پزشک خود مشاوره کنند.
تفاوت میکروبلیدینگ و میکروپیگمنتیشن ابرو
میکروبلیدینگ (Microblading) و میکروپیگمنتیشن هر دو روشهای دائم آرایشی هستند اما تفاوتهایی باهم دارند که عبارتاند از:
- رنگدانههای میکروبلیدینگ ایمنتر هستند؛
- ماندگاری میکروپیگمنتیشن دو برابر میکروبلدینگ است؛
- در هر دو روش درد، تورم، سرخی، کبودی و … به وجود میآید که بهطور معمول باید پس از یک هفته بهبود یابد؛
- هر دو روش ایمن هستند؛ اما میکروبلیدینگ ایمنتر است، چرا که در میکروبلیدینگ، رنگدانه بهصورت سطحی وارد پوست میشوند؛
- یک فرق دیگر در رنگدانهها است که میکروپیگمنتیشن رنگدانهها را بهصورت عمقیتر وارد پوست میکند؛
- میکروبلیدینگ معمولاً برای ابرو مورداستفاده قرار میگیرد و یک تا یک و نیم سال ماندگاری دارد؛ اما از میکروپیگمنتیشن علاوه بر پیگمنتیشن ابرو روی نواحی صورت و پوست سر هم استفاده میشود و ماندگاری آن سه سال است.
نمیتوان گفت که میکروبلیدینگ بهتر است یا میکروپیگمنتیشن، زیرا هرکدام خصوصیات و ویژگیهای خود را دارند؛ اما میتوانید به یک مرکز زیبایی معتبر مراجعه کرده و با توجه به نیاز پوست یکی از روشها را انتخاب کنید.
تفاوت فیبروز و میکروپیگمنتیشن ابرو
فیبروز هم مانند میکروپیگمنتیشن یک روش آرایشی دائمی است که شباهتهای زیادی به هم دارند؛ اما تفاوتهایی هم دارند که به شرح زیر است:
در میکروپیگمنتیشن سوزنها عمیقتر وارد پوست میشوند اما در فیبروز عمق سوزنها کمتر است. همچنین دوام و ماندگاری میکروپیگمنتیشن هم طولانیتر است؛ اما فیبروز یا میکروبلیدینگ مزایایی نسبت به میکروپیگمنتیشن دارند که عبارتاند از:
- طبیعی بودن
- امکان تقلید از روشهای میکروبلیدینگ مو
- مناسب بودن برای افرادی که از موهای ریز برخوردارند.
سخن پایانی
در این مطلب در مورد یک روش آرایشی دائمی یعنی میکروپیگمنتیشن صحبت کردیم و تفاوت آن با سایر روشها را بیان کردیم. همچنین دریافتیم که میکروپیگمنتیشن و میکروبلیدینگ ابرو چیست و چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند. حال اگر شما هم میخواهید کارهای آرایشی انجام دهید و همیشه آراسته بهنظر برسید، میتوانید روش مناسب خود را انتخاب کرده و دست به کار شوید.